Terug naar succesoverzicht

Succesvol logistiek congres

Grote belangstelling en een hoge opkomst
De belangstelling voor het congres Logistiek Verbindt was groot. Er waren ruim 180 deelnemers aanwezig, waarvan het merendeel ondernemers. De grote opkomst bevestigt de bereidheid van logistieke ondernemers in de regio om samen te werken aan innovatie.

Innovatieve samenwerkingsprojecten
Met het congres Logistiek Verbindt is de aftrap gegeven voor de eerste grote plannen van Vijfsterren Logistiek, namelijk een viertal innovatieve samenwerkingsprojecten (link naar pagina ‘Projecten’) tussen ondernemers, gemeenten en onderwijsinstellingen. Op de agenda stonden: 1. E-commerce, 2. Bundeling van lading, 3. Ontwikkeling van een Agrifood LogsiticsBoard en 4. Ontwikkeling van nieuwe multimodale, continentale verbindingen.

Inspirerende sprekers
Verschillende inspirerende sprekers gaven invulling aan het congres. Hieronder waren onder andere Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital, Tjebbe Nabuurs van het gelijknamige bedrijf Nabuurs en stuurgroeplid van Vijfsterren Logistiek en Monique van Plateringen, ten tijde van het congres werkzaam als sectormanager Transport en Logistiek bij Rabobank Nederland.

 

“Vanuit AgriFood Capital zullen wij ons inzetten om verladers en producenten

aan tafel te krijgen om met dienstverleners in gesprek te gaan”

Roel Schutten, directeur AgriFood Capital.

BOM en NHTV
Tijdens het congres maakten BOM en NHTV (Internationaal Hoger Onderwijs Breda) bekend het logistieke ondernemersklimaat in Brabant een impuls te geven door de organisatie van business development projecten. Het doel daarvan is de samenwerking te faciliteren tussen ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen. Daarnaast stelde de BOM een aantal innovatievouchers beschikbaar met waarden van €750 (10x) en €10.000 (3x).

Meer lezen? Bekijk dan het complete verslag van het congres