Terug naar projectoverzicht

Bundeling lading

Samenwerking kan leiden tot kostenreductie, milieubesparing en uitbreiding van de eigen afzetmarkt. Dat wordt in diverse samenwerkingsprojecten tussen logistieke bedrijven in de regio al ervaren. Een mooi voorbeeld is de samenwerking tussen Heinz, Frieslandcampina, Hero, SCA, Refresco, Nabuurs, Jumbo en Pure Birds, die een manier hebben gevonden om efficiënter vrachtwagens te laden door onderlinge afstemming via het programma ‘Duplo’.

In dit project wil Vijfsterren Logistiek nieuwe vormen van samenwerking stimuleren, met name lokaal. Doel is dat deelladingen (enkele pallets) die nu nog inefficiënt worden vervoerd naar bepaalde bestemmingen (vooral Benelux), worden ingebracht in vervoersystemen van collega’s.

 

Wat gaan we doen?

Naar een idee van Logistiek Platform Oss stimuleren we de organisatie van lokale bijeenkomsten voor planners (uitvoerenden), in de vorm van semi-informele ‘Plannerscafés’. Daarnaast inventariseren we waar we bedrijven kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van thema-gerelateerde projecten, bijvoorbeeld op het gebied van material handling.

 

Doe mee!

Belangstelling voor dit project? Suggesties, vragen? Laat het ons weten, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Naam
Organisatie
Functie
E-mail adres
Telefoonnummer
Opmerkingen