Over de regio

Noordoost-Brabant: voedingsbodem voor nieuwe kansen

Noordoost-Brabant ligt in het economisch hart van de Nederlandse agrifood-sector – een van de topsectoren wereldwijd – en heeft de ambitie in 2020 AgriFood Capital te worden. De regio kent van oudsher een grote concentratie van nationaal en internationaal toonaangevende bedrijven, van sterke foodverladers en gespecialiseerde logistieke dienstverleners. Mede daardoor, alsook door de strategische ligging en de uitstekende (multimodale) infrastructuur, heeft Noordoost-Brabant zich ontwikkeld tot logistics hotspot.

Samenwerking en kennis delen – cross-sectoraal én tussen ondernemers, overheid en onderwijs – vormen in Noordoost-Brabant een krachtige voedingsbodem voor nieuwe kansen. Kansen op groei, ontwikkeling en een versterking van de marktpositie. En vooral: kansen op new business. Onder andere de acquisiteurs van het Regioprofileringsteam pakken hier een actieve rol in.

Noordoost-Brabant is dé topvestigingslocatie voor bedrijven in de sectoren agrifood en logistiek en voor bedrijven waarvoor efficiënte logistiek bepalend is. Met de beste netwerken van Europa, voldoende ruimte voor vestiging en de perfecte condities voor een optimale organisatie van de supply chain in onder meer agrifood-ketens biedt Noordoost-Brabant alle ruimte voor ambitie.

In het Logistics House worden krachten gebundeld. Van hieruit wordt gewerkt aan een gezamenlijke ambitie: een stevige top-3 positie van de regio in de landelijke lijst van logistieke hotspots.

Infographic
De programmamanagers, een studente van het KW1C en Vijfsterren Logistiek hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is een infographic die de diversiteit aan activiteiten en specialismen van prominente logistieke bedrijven in de regio Noordoost-Brabant laat zien, maar ook de doelen van de platformen duidelijk maakt.

Promovideo
De onderstaande promovideo geeft een beeld van logistieke krachten in de regio Noordoost-Brabant.