Terug naar nieuwsoverzicht

Project Kweekvijver logistiek start met BBL-opleiding

Vanwege het succes van het regionale project ‘Kweekvijver Logistiek’ wordt de voltijdopleiding vervangen door een BBL-opleiding. Dat betekent dat deelnemers meteen aan het werk gaan. Een BBL-opleiding bestaat uit vier dagen betaald werken en een dag per week naar school. Werkgevers uit de logistieke branche leiden deelnemers op in de praktijk. Dit doen zij samen met ROC de Leijgraaf.

Project Kweekvijver Logistiek groot succes
Op 6 februari haalde de tweede groep van 20 deelnemers het diploma Logistiek medewerker entree of niveau 2. Het merendeel, van deze en de vorige groep, is inmiddels begonnen met een betaalde baan of vervolgopleiding. Harm Broers, directeur van Topmovers uit Oss, vertelt over zijn ervaringen met het project: ‘Ik ben trots dat wij meedoen aan het project Kweekvijver Logistiek. Onze stagiair heeft inmiddels zijn diploma Logistiek medewerker niveau 2 behaald. Wij zijn zo tevreden dat hij bij ons in dienst is gekomen. Een goed resultaat voor hem en voor Topmovers.’ Stefan Louwrenssen, deelnemer aan het project: ‘Dankzij de goede zorgen van dit project heb ik mijn logistiek diploma behaald en een leuke baan bij Topmovers in de wacht gesleepd!’ Kees van Geffen, wethouder Werk en Inkomen gemeente Oss, vult aan: ‘Het is belangrijk dat we werkzoekenden een kans geven op duurzaam werk. Met de vaardigheden uit deze opleiding zijn deelnemers interessanter voor werkgevers. Ook maken ze meer kans op een vaste baan in de logistieke sector. Daarom ben ik trots dat wij als gemeente Oss een aandeel in dit project hebben.’

Kans voor vergunninghouders
Vergunninghouders hebben vaak geen diploma dat geldig is in Nederland. Dit project biedt ook vergunninghouders een kans op een opleiding en betaalde baan. Voorafgaand aan de BBL-opleiding krijgen zij extra vaktaallessen logistiek.

Waarom dit regionale project?
De werkloosheid onder jongeren met geen of een beperkt diploma is hoog. Desondanks kampt de logistieke sector met een groot tekort aan werknemers. Door werkzoekenden op te leiden voor een toekomst in de logistiek, brengen we vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. Het project Kweekvijver Logistiek wordt mede gefinancierd door Agrifood Capital.

Bron: Gemeente Oss


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Afdeling Communicatie: telefoon 0412 629706 / e-mail: communicatie@oss.nl