Terug naar nieuwsoverzicht

Kweekvijver Logistiek Noordoost-Brabant officieel van start

Afgelopen week was het zover: de aftrap van Kweekvijver Logistiek Noordoost-Brabant. ROC de Leijgraaf, Gemeente Oss en Vijfsterren Logistiek sloegen onlangs de handen ineen. Samen werkten zij aan het plan een regionale logistieke kweekvijver te realiseren. En met succes!

Met de start van deze regionale logistieke kweekvijver legt Vijfsterren Logistiek de verbinding tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Business Developer Pieter Keeris is met recht trots op dit resultaat: “De inspanningen in het business development hebben geleid tot deze mooie samenwerking”. Medio maart kwam Keeris in contact met Ester Biezen, hoofd Werk en Inkomen bij Gemeente Oss. Reden hiervoor was de vraag van Ester haar in contact te brengen met logistieke organisaties die bereid zijn aan instromers, status- en vergunninghouders een stageplaats te bieden. Na enkele gesprekken -waar ook Marielle Derksen (accountmanager bij ROC de Leijgraaf) aanschoof- werden de mogelijkheden snel duidelijk.

De plannen rondom Kweekvijver Logistiek Noordoost-Brabant hebben de afgelopen maanden concreet vorm gekregen. Er is een officieel logo ontwikkeld en een stuurgroep opgezet waarin alle 3 O’s aanwezig zijn. De stuurgroep bestaat namelijk uit vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemers. Kort na de zomer vindt de eerste bijeenkomst plaats, waarin zij op strategisch niveau praten over de huidige arbeidsmarkt. Het doel van de regionale logistieke kweekvijver? Op regionaal niveau vraag en aanbod bij elkaar brengen, talenten benutten en de voordelen voor bedrijven inzichtelijk maken. Eén van de voordelen? Het versterken van de leercultuur binnen bedrijven. Benieuwd welke partijen met elkaar samenwerken en welke stagebedrijven zich al hebben aangemeld? Bekijk hier het overzicht.

Het idee van een logistieke kweekvijver is niet nieuw. Zo’n zes jaar geleden initieerde Ria Swinkels -projectmanager bij ROC de Leijgraaf- het idee van een logistieke kweekvijver. De werkloosheid onder jongeren met geen of een beperkt diploma, was hoog. De logistieke sector daarentegen kampte met een groot tekort aan werknemers. Kweekvijver Logistiek brengt vraag en aanbod bij elkaar door werkzoekenden op te leiden voor een baan in deze sector. Tot voor kort was dit een lokaal project. Maar met de komst van Kweekvijver Logistiek Noordoost-Brabant wordt het nu opgeschaald naar regionaal niveau.