Terug naar nieuwsoverzicht

Jongeren Bedrijvendag landt ook in het Logistics House

Op dinsdag 6 februari vindt de derde editie van de Jongeren Bedrijvendag plaats. Inmiddels uitgegroeid tot een event waarbij honderden vmbo-, havo-, en vwo-leerlingen op bezoek gaan bij Osse en regionale bedrijven. Voor deze editie stellen meer dan 100 ondernemers hun deuren open. Zo ook het Logistics House! Pieter Keeris vond een drietal logistieke bedrijven bereid een interessante case uit het vakgebied toe te lichten.

Interessante praktijkvoorbeelden
Ruim 45 havo- en vwo-leerlingen waren in de ochtend aanwezig in het Logistics House. Aan de hand van drie bedrijfsvoorbeelden deden zij een indruk op van de sector. Zo nam Peter Bos (Actemium) een mooie pick-to-light warehouse opstelling mee waarover hij vervolgens vertelde. Nick Tulling (Werk & Vakmanschap) vertelde over goed werknemerschap. En tenslotte lichtte Ruud Speyer (Semillia) hun circulaire watersysteem toe. Vluchtelingen en mensen in rampsituaties kunnen hiermee gebruik maken van sanitaire voorzieningen en gefilterd en schoon drinkwater. Ook Pieter Keeris verzorgde een interactief programma. Na een korte toelichting over Vijfsterren Logistiek en het Logistics House, nam hij de leerlingen mee in een interessant digitaal spel dat zij downloadden op hun smartphone. Namelijk een live ‘container yard’ omgeving, waarbij leerlingen zelf oefenden met het plannen van containers op de deep sea terminal.

De ochtend werd afgesloten met een goed verzorgde lunch.

Vijfsterren Logistiek staat graag klaar voor de toekomstige generatie vakmensen om hen te infomeren over en enthousiasmeren voor het de logistieke sector.

 

spreker1 spreker2 pieter spel