Terug naar nieuwsoverzicht

Innovatieve thema’s tijdens eerste innovatietafel ‘Digitalisering’

In navolging op de masterclass ‘Digitalisering in de sector’ op 22 februari wordt in vier gelijknamige innovatietafels dieper op de materie ingegaan. De eerste in de reeks van vier vond op vrijdag 13 april plaats bij Logistiek Centrum ’s-Hertogenbosch. Met de 12 aanwezigen, die overigens ook de masterclass bijwoonden, werd verder gepraat thema’s rondom digitalisering in de logistieke sector. Zo kwam onder andere 3-d printen, blockchain en het traceren van ladingen aan bod.

Rond 7:30 uur verzamelden de deelnemers zich in de vergaderzaal van Logistiek Centrum ’s-Hertogenbosch. Onder de deelnemers waren onder andere managers uit de sectoren logistiek, marketing & sales en processmanagement. De bijeenkomst werd afgetrapt met een ontbijt en een inleiding door business developer Pieter Keeris.

Interessante discussie
Vervolgens was het de beurt aan gespreksleider Theo Thewessen, ook één van de gastsprekers tijdens de masterclass in februari. Hij legde de deelnemers twee interessante stellingen voor:

  • Digitalisering moet ons vooral helpen bij het optimaliseren van het huidige proces: we kunnen het nog veel beter doen (efficiënter, duurzamer, goedkoper, sneller)
  • Digitalisering wordt de driver naar geheel nieuwe verbindingen / processen / businessmodellen – we gaan het heel anders doen

Uiteenlopende meningen
De twee stellingen brachten het gesprek goed op gang. Een veelvoud aan thema’s kwam voorbij. Zo werd er gesproken over 3-d printen, blockchain voor de e-commerce sector, transparantie als het gaat om het traceren van ladingen, de transitie naar een digitale manier van administreren enzovoort. Interessante materie die mensen aan het nadenken zet. Deelnemers gaven aan graag een aparte werkgroep-sessie te willen houden. Om te samen te komen tot innovatieve oplossingen en het beter bedienen van klanten.

In actie
De tweede innovatietafel staat gepland op 8 juni, deze keer bij Hobij International in Meierijstad. Pieter Keeris legt zich toe op het benaderen en vinden van twee gastsprekers die vertellen over de best practice die zij ontwikkelden. Eén van hen is Jon Kuiper, CEO van Koopman Logistics, die als eerste in Nederland blockchain succesvol inzetten. Ook de partijen Open Trip Model en platform I-Share zal worden gevraagd een bijdrage te leveren. Op naar een succesvolle tweede innovatietafel.

Op de foto:
Voorste rij (v.l.n.r.): Pieter Keeris, Sieb Nuijen, Rob Hermes, René Holweg
Achterste rij (v.l.n.r): Maarten Kleintjens, Jeroen Markus, Gert-Jan van den Berg, Theo Thewessen, Jelle van Hasz

Niet op de foto: Han van Horen, Paul van Dieperbeek, Bert Duiverman