Terug naar nieuwsoverzicht

Harde cijfers en kansrijke oplossingen tijdens Masterclass Arbeidsmarkt in de sector

Na een reeks succesvolle Masterclasses organiseerde Vijfsterren Logistiek op donderdag 22 november de laatste van dit jaar: Arbeidsmarkt in de Sector. Ruim 60 managers en directeuren van logistiek dienstverleners en – verladers, gemeenten en het bankwezen kwamen naar het Logistics House in Oss. Diverse sprekers gaven tijdens interessante presentaties hun visie op de logistieke arbeidsmarkt. Aansluitend was er ruimte na te praten en met elkaar te netwerken.

Divers gezelschap
Vanaf 8:30 uur verzamelen de ruim 60 aanwezigen zich in de ontvangsthal van Dome-X aan de Kanaalstraat 12b waarbinnen het Logistics House is gevestigd. Met een kop koffie in de hand maken zij kennis of praten even bij. Dagvoorzitter Wim Bens heet de aanwezigen welkom en trapt af met een referentie naar de eerder ingestuurde input door de deelnemers. Onder hen zijn directeuren en managers van logistiek dienstverleners en – verladers zoals Van Berkel Logistics, Raben Group, Kivits-Drunen, Sanders I Fritom, MBI en Koopman Logistics. Maar ook accountmanagers van diverse gemeentes uit de regio en van banken en onderwijsinstellingen.

Internationalisering van de arbeidsmarkt
Vervolgens start het plenaire gedeelte van het programma. Spreker Han van Horen (HOBIJ Pioneers at Work) schetst op macroniveau een beeld van de arbeidsmarkt in Nederland en in Europa. “Het gaat goed met de BV Nederland en met Europa misschien nog wel beter”, merkt hij op. Er is minder werkeloosheid dan voor de financiële crisis, er zijn meer mensen aan het werk. Maar de logistieke sector kampt met krapte. Goede mensen hebben keuze uit meerdere potentiële werkgevers. Een aantal mogelijke oplossingen: 1) werven in regio’s en landen waar minder krapte is 2) automatiseren en robotiseren, zodat het werk toch gedaan wordt 3) inzetten op mensen met een arbeidsbeperking en 4) personeel blijven binden en boeien. “De nieuwe generatie is geboren met een smartphone in de hand. Niet gek dat de arbeidsmarkt steeds internationaler wordt. Ben daarop voorbereid en faciliteer deze internationalisering. Zo zorgen we dat we een aantrekkelijk werkland blijven”, sluit Han af.

3pl Assessment
Vervolgens presenteert Paul Schiffelers (Consultant Supply Chain Management bij YACHT) hun tool YIP (Yacht Insight on Professionals). Een middel dat aangeeft hoe hoog de spanningsfactor is de verschillende gebieden in Nederland als het gaat om de supply chain sector. Welke functies zijn schaars? Hoeveel vacatures staan er open? In welk gebied in Nederland is de kans op een baan het grootst? Paul: De komende kwartalen verwacht ik dat de krapte op de arbeidsmarkt nog verder toeneemt. En als je goede operations managers kunt vinden, ben je spekkoper. Het logistiek landschap verandert, digitalisering wordt meer en meer belangrijk en de DC’s poppen als paddenstoelen uit de grond. YACHT heeft een assessment ontwikkeld dat bedrijven inzicht geeft in hun eigen bedrijfsvoering. Een toets van maximaal 2 dagen die uitdagingen én mogelijkheden voor verbetering aan het licht brengt en laat ziet hoe bedrijven ten opzicht van de markt scoren. We spreken met een aantal medewerkers van het bedrijf en tekenen zo onze bevinden op.” Christian Maas van Seacon Logisitcs is aanwezig om te vertellen over het assessment dat YACHT twee weken geleden bij hen uitvoerde. Christian: “Het assessment heeft ons waardevolle inzichten gegeven en aandachtspunten aan het licht gebracht waarmee we nu aan de slag gaan. Investeren in ons personeel is één van die punten.”

Sociale innovatie voor versnelling arbeidsmarkt
Na de pauze was het de beurt aan dr. Peter Oeij, senior onderzoeker en adviseur bij onderzoeksorganisatie TNO. Hij verricht onderzoek naar sociale innovatie: het actief betrekken van medewerkers in de bedrijfsvoering. Maar hij bekijkt ook hoe bedrijven sociale innovatie effectief kunnen implementen, ook wel innovatie-adoptie genoemd. Peter: “Uit ons onderzoek bleek dat 80% van de bedrijven zeggen te zijn gestart met innoveren. Slechts 40% daarvan geeft aan dat innovatie succesvol geïmplementeerd wordt in hun organisatie. In deze flyer leest u meer hierover. Een succesvolle innovatie is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk: 1) de mate waarin het resultaat zichtbaar is 2) het nut ervan dat men binnen de organisatie ervaart 3) de mate waarin de innovatie gemakkelijk werkt en 4) belangrijk wordt gevonden.” Peter belicht ook de mogelijkheden om gratis een Serious Game te spelen (weblinks in zijn pdf) en informeert de deelnemers over het aansluiten bij Sharehouse (als extra pdf’s te vinden op zijn pagina).

Ontwikkeling en groei van personeel
Ten slotte is het de beurt aan Patricia Handels (Learning Specialist bij TinQwise). Zij geeft haar visie op manieren voor ontwikkeling en groei van medewerkers. Patricia: “De logistieke sector kampt een krappe arbeidsmarkt en een hoog verloop van personeel. Niet gek, want medewerkers benaderen hun netwerk vandaag de dag makkelijker dan voorheen en kunnen vaak kiezen uit meerdere potentiële werkgevers. In plaats van er een hekel aan te hebben, kun je het hoge personeelsverloop als bedrijf ook omarmen. Besteed aandacht aan een goede begeleiding naar de deur, ook wel ‘offboarding’ genoemd. Daarnaast kampt de logistieke sector met vergrijzing. De aanwas van jonge werknemers, zonder veel kennis en ervaring, is enorm. En ze zijn vaak na een jaar of 2, 3 ook weer weg. Dus als bedrijf wil je dat deze zichzelf zo snel mogelijk terugverdienen. Maar het is wel belangrijk aandacht te besteden aan goede inwerkprogramma’s (onboarding). Hierdoor zijn je medewerkers snel productief en loyaal naar jou als werkgever.” “De focus van bedrijven ligt vaak op het binnenhalen, maar ze vergeten vaak aandacht te besteden aan het aan boord houden van medewerkers, zegt Pim van Gerwen (UWV).

Deelnemers aan het woord
Het thema Arbeidsmarkt is zonder twijfel een onderwerp dat leeft bij deelnemers van de Masterclass. Dat blijkt niet alleen uit de presentaties van sprekers, maar ook uit hun eigen woorden. Vivian van Rossum (Sanders I Fritom) zegt in de pauze: “Wat ik vandaag gehoord heb, is voor mij een bevestiging dat wij als bedrijf zijnde aandacht moeten blijven besteden aan onze positie op de arbeidsmarkt.” Haar collega, Tom Wiersma, vult aan: “Het klinkt tot dusver wel bekend in de oren, maar het zet je weer even op scherp.”

Ellen Hanselaar (MBI): “Ik vond het interessant om eens de harde cijfers te zien als het gaat om de werkeloosheid op dit moment. Ik verwachtte dat die in andere Europese landen hoger zou zijn, maar dat blijkt niet het geval.” Erwin Vesters (Flexspecialisten): “De geluiden rondom de werkgelegenheid zijn positief, maar we hebben ook nog steeds veel te doen.”

Joyce Jacobs (HOBIJ Pioneers at Work) sluit af: “Ik hoorde ook vandaag weer terug dat logistieke krachten steeds jonger worden, gemiddeld 21 jaar. Als internationaal arbeidsbureau voor onder andere logistiek zetten wij dan ook fors in op social media en besteden we aandacht aan onze positionering in de markt. Ik kijk met plezier terug op deze Masterclass. En de locatie (het Logistics House binnen Dome-X) is zeker een plus. Een mooie en laagdrempelige plek voor events als deze.”

Programma 2019
Deze vierde Masterclass is tevens de hekkensluiter van dit jaar. “Als Vijfsterren Logistiek kunnen we wederom terugkijken op een geslaagde Masterclass, met uitermate positieve reacties. Deze tendens zetten we graag voort in het nieuwe jaar. Mogelijk komt het onderwerp robotisering terug op het programma, maar we snijden ook nieuwe onderwerpen aan. Een thema als business intelligence bijvoorbeeld. We zijn nog in gesprek, maar het belooft een interessant programma te worden met onderwerpen en vraagstukken die leven onder ons publiek”, zegt business developer Pieter Keeris.

Inschrijven innovatietafel
Wilt u naar aanleiding van de Masterclass doorpraten over de logistieke arbeidsmarkt? Dat kan bij de gelijknamige innovatietafel. In een reeks van vier bijeenkomsten gaat u in select gezelschap dieper in op de materie. Mocht u zich aan het einde van de Masterclass nog niet hebben ingeschreven, dan kunt u dat alsnog doen door een mail te sturen naar Pieter Keeris.

 

Deze Masterclass is mede tot stand gekomen dankzij TKI Dinalog.