Terug naar nieuwsoverzicht

26 juni 2020: Webinar Connected Transports

De interesse voor Connected Transports technologieën in de logistieke sector groeit. Op weg naar veiligheid, doorstroming en logistieke efficiëntie worden er steeds meer proeven gedaan met automatisering van het (zware) wegtransport. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Smart Logistics, verkeersmanagement, coöperatief rijden en het verbinden van je wagenpark aan “Intelligente Verkeers Regel Installaties” (IVRI’s) waarbij de chauffeurs voorrang krijgen. Allemaal technologieën die bijdragen aan lagere kosten, relevante data, meer veiligheid en een beter milieu.

Vijfsterren Logistiek organiseert samen met SmartwayZ.NL en TNO een webinar op vrijdag 26 juni 2020, waarin diverse gastsprekers je informeren over de huidige stand van deze technologieën. Daarnaast is er tijd voor het stellen van vragen.

Ben je benieuwd naar deze slimme toepassingen in de logistiek en wat deze kunnen betekenen voor jouw organisatie, meld je dan snel aan voor dit webinar.

 

Programma:

• 9:00 uur: opening Webinar: Pieter Keeris van Vijfsterren Logistiek

• 9:05 uur: 1ste gastspreker: Robbert Janssen van TNO;
De presentatie gaat over de ontwikkelingen in Connected en Automated Transport. Denk hierbij aan truck platooning, zelfrijdende voertuigen op afgesloten terreinen maar ook connectiviteitsdiensten waarbij beschikbare data ingezet wordt voor veiliger en duurzamer transport. Robbert zal ingaan op de technische stand van zaken en hoe deze innovaties een rol kunnen gaan spelen in het wegvervoer. Ook onderwerpen als business models en samenwerkingsprogramma’s komen aan bod, zodat voor jou duidelijk wordt waar je zelf in kunt haken en mee kunt gaan doen met deze ontwikkelingen.
(stel tijdens zijn sessie je vragen via de chat-box)

• 9:20 uur: Q&A over bijdrage Robbert

• 9:25 uur: 2de gastspreker: Janneke Nijsing van SmartwayZ.NL;
Logistiek duurzamer, veiliger en efficiënter laten verlopen en de kansen van digitalisering benutten, dat is waar het om draait in de programma’s Connected Transport Corridors (CTC) en SmartwayZ.NL. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Zo verbruiken trucks verbonden met ‘slimme verkeerslichten’ al aanzienlijk minder brandstof. Welke toepassingen zijn er allemaal beschikbaar in Zuid-Nederland? Hoe kun je hier gebruik van maken? Wat kan het voor jou opleveren? Janneke, verbonden aan beide programma’s, gaat na een korte inleiding graag met je in gesprek over wat deze toepassingen voor jou kunnen betekenen.
(stel tijdens haar sessie je vragen via de chat-box)

• 9:40 uur: Q&A over bijdrage Janneke

• 9:45 uur: 3de gastspreker: Karel van Rooij van Van den Broek Logistics;
Vanaf het eerste uur is Van den Broek Logistics pilotpartner voor smart mobility oplossingen. Alles is gestart in 2010 met het project Freilot, waarvoor zij destijds gevraagd zijn door Gemeente Helmond en Automotive Campus, en waardoor zij nu ook betrokken zijn bij diverse initiatieven rondom Connected Transports. Zij hebben inmiddels ruim 10 jaar gebruikerservaring met items als IVRI’s, platooning en bandenspanningslussen en ze hebben gewerkt met zowel OBU’s als met smartphones en combinaties hiervan. Karel zal je hier als ervaringsdeskundige over informeren.
(stel tijdens zijn sessie je vragen via de chat-box)

• 10:00 uur: Q&A over bijdrage Karel

• 10:05 uur: Pieter: 5 laatste vragen a.h.v. de chats aan alle gastsprekers; oproep aan geïnteresseerden om deel te gaan nemen Kennistafel Connected Transports o.l.v. Vijfsterren Logistiek.

 • 10:10 uur: einde programma

 

 

Via een mail aan pieterkeeris@vijfsterrenlogistiek.nl kun je jouw vragen stellen vooraf aan dit webinar, zodat we er gericht op in kunnen gaan. Ook als het niet mogelijk voor je is om deel te nemen maar je wel antwoorden wilt ontvangen op je vragen. Ook kun je jouw interesse melden om aan de Kennistafel te willen deelnemen.

 

Kijk ook de video ‘Slimme logistieke toepassingen’ van SmartwayZ.NL

 

 

In samenwerking met: