Terug naar nieuwsoverzicht

20 juni 2019: symposium MCA Brabant-Rijkswaterstaat ‘Het belang van logistiek corridors’

Op donderdag 20 juni a.s. organiseert MCA Brabant, in samenwerking met Rijkswaterstaat, een symposium met als thema Kansen voor Multimodaal Transport.

Wij ontvangen u graag om 13.30 uur bij de OOC Terminals te Oss waar directeur Eric Nooijen ons zal rondleiden over de terminal (Waalkade 17 C, 5347 KR te Oss). Het vervolg van het programma vindt plaats bij Logistics House te Oss (Kanaalstraat 12b, 5347 KM te Oss).

PROGRAMMA  

12:30 – 13:30 uur
Minifestatie Port of Moerdijk – Combined Cargo Terminals
Als onderdeel van de West-Brabant Corridor en de Groene Corridor staan wij voor korte lijnen, heldere communicatie en flexibiliteit. Doe mee aan onze Terminal Tour en kom alles te weten over onze werkwijze. Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar de ontwikkeling van de Groene Corridor waar wonen, werken, ondernemen en recreëren hand in hand opgaan? Of wilt u meer weten over hoe wij het Europese achterland verbinden met wereldwijde bestemmingen? Wij vertellen u graag meer.

12:30 – 13:30 uur
Minifestatie Alblasserdam – BCTN
Met onze acht terminals verspreid over Nederland en België functioneren wij als draaischijf tussen het containervervoer over water en weg. Duurzaamheid staat centraal in onze werkwijze. Bundeling van containers maakt het mogelijk om matches te creëren waardoor onze transport naar zeehavens effectief en verantwoord ingericht kan worden. Wij vertellen uw graag meer over onze betrouwbare bargedienst en fixed windows. Kom alles te weten over duurzaam transport van containers over water! Wij leiden u graag rond over ons werkterrein.

13:30 – 14:30 uur
Minifestatie Oss – OOC Terminals
OOC terminals verbindt spoor-, weg en watervervoer van, naar en door de regio Noordoost-Brabant en dat voor containers, bulk, breakbulk en vloeistoffen. Tijdens ons informatieve programma nemen we u mee in onze strategische koers die antwoorden biedt op de logistieke vragen van vandaag en morgen. Daarbij komen thema’s aan bod zoals schaalvergrotingen, piekbelastingen voor zeehavens, lage rijnstanden, continuïteit voor de economie, de verhouding tussen lokale en regionale politieke belangen en wet en regelgeving binnen ons werkveld.

14:30 – 17:30 uur
Hoofdprogramma Logistics House Oss
14.30 uur Ontvangst en inloop
15.00 uur Aanvang presentaties
– Welkom door Hendrik-Jan van Engelen, directeur MCA Brabant
– Robuustheid vaarwegen door Robinia Heerkens Msc., senior adviseur Water, scheepvaart en Goederenvervoer Netwerkontwikkeling en Visie (NOV), Rijkswaterstaat Zuid-Nederland
– Joint Corridorontwikkeling door Matthijs van Doorn, Director Logistics Port of Rotterdam, Frans van den Boomen, Programmamanager LCB, Hendrik-Jan van Engelen
– Discussie
16.00 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde en vertrek bussen naar opstapplaatsen minifestatie

In verband met de catering ontvangen wij graag uw bericht van aan-of afmelding uiterlijk  via het MCA-kantoor: info@mcabrabant.nl of tel. +31 (0) 73-6104752.