Terug naar nieuwsoverzicht

19 juni: Material Handling – automatisering van logistieke processen

Het Logistiek Platform ’s-Hertogenbosch heeft (in overleg met Vijfsterren Logistiek) een interessant programma uitgewerkt rond het thema Material Handlingautomatisering van logistieke processen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Reesink Logistic Solutions en vindt plaats op woensdag 19 juni vanaf 13.30 uur bij Europe Commercial Refrigeration (ECR-Nederland), Westfields 1210 in Oirschot.

De leden van het Logistiek Platform ‘s-Hertogenbosch, Logistiek Platform Oss en het Logistiek Platform Noordoost Brabant (oftewel alle bedrijven die gezamenlijk vallen onder de paraplu van het regionale Vijfsterren Logistiek), de partners van Vijfsterren Logistiek en de bewoners van het Logistics House zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Zij kunnen zich aanmelden via bij l.sedee@s-hertogenbosch.nl

 

Programma

13.30 uur.
Ontvangst bij ECR Oirschot; ECR is een innovatieve koudespecialist, totaalconceptbouwer en groothandel voor de professionele (NB. dit pand werd in april operationeel opgeleverd, producent van onderdelen voor koelsystemen)

 

14.00 uur.
Masterclass Material Handling in samenwerking met Vijfsterren Logistiek/ Robert ven Ree (werkervaring bij Vanderlande en Slimstock, spreekt nu vanuit zijn eigen bedrijf Servator Group).

Thema: Welke trends zijn er in de markt die ook het MKB serieus in overweging moet nemen om de stap te zetten naar betaalbare vormen van automatisering in logistieke processen? Zijn er oplossingen die modulair kunnen worden opgebouwd? En welke financiële mogelijkheden dienen zich aan voor het MKB?

 

14.45 uur.
Presentatie Reesink Logistic Solutions/ directeur Joop Uijlen

  • Welke trends zien zij op basis waarvan zij van een traditionele leverancier van vorkheftrucks een ommezwaai hebben gemaakt naar leverancier van robotachtige gemechaniseerde automatische oplossingen?
  • Welke oplossing is eenvoudig en betaalbaar voor MKB-bedrijven?

 

15.15 uur.
Presentatie ECR/ Erwin van Dijk

  • Welke problemen had resp. welke kansen zag hij?
  • Voor welke oplossing gekozen, waarom en hoe gefinancierd?
  • Waarom gekozen voor Reesink?

 

16.00 uur. Rondleiding + afsluitende netwerkborrel

18.00 uur. Diner bij Novotel Eindhoven

 

Het belooft een interessante middag te worden met voldoende ruimte voor het versterken van de onderlinge contacten. Voor leden van onze logistieke platforms, de partners van Vijfsterren Logistiek en bewoners van het Logistics House is deelname – inclusief diner – gratis. Laat wel even weten u erbij bent en geef eventuele dieetwensen door, zodat we de gastheer ECR op tijd kunnen laten weten waar zij rekening mee moeten houden.

 

We horen graag vooraf of u erbij bent. Aanmelden kan bij l.sedee@s-hertogenbosch.nl  

Geen lid, maar toch interesse? Check de mogelijkheden voor deelname dan eerst via Leo Sedee, l.sedee@s-hertogenbosch.nl

 

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Dinalog