Terug naar nieuwsoverzicht

10 oktober: Masterclass Duurzaamheid in de logistiek op de Ecomobielbeurs

Op 10 oktober organiseert Vijfsterren Logistiek een masterclass “Duurzaamheid in de logistiek” op de Ecomobielbeurs in de Brabant Hallen in ‘s-Hertogenbosch. De vakbeurs biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan manieren om energie- en brandstofkosten te verlagen, de ideale mobiliteitsmix samen te stellen, slimme organisatie van een wagenpark of betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren. Deze Masterclass is vorm gegeven op basis van de vraag van leden van de diverse logistieke platforms (in ‘s-Hertogenbosch, Oss en overig Noordoost Brabant) en wordt mede mogelijk gemaakt door TKI Dinalog.

Na een welkomstwoord namens Vijfsterren Logistiek door Stuurgroeplid Michel van Dijk doen achtereenvolgens Bart de Keuster van Van Kessel Olie, Bert van Mil van Urban Mobility Systems en Herman Wagter van Topsector Logistiek hun verhaal. Michel van Dijk sluit de masterclass af.

 

 

Michel van Dijk, Vijfsterren Logistiek

Michel van Dijk is verantwoordelijk voor de activiteiten van van Berkel Logistics, onderdeel van een echt Brabants familiebedrijf waar duurzaam ondernemen in de genen zit. Met haar intermodale dienstverlening levert het bedrijf een dagelijkse significante bijdrage aan het direct verlagen van de Co2 uitstoot. Vanwege haar knooppuntfunctie in het achterland draagt zij ook nog eens bij aan sterke vermindering van het noodzakelijk aantal vervoersbewegingen. Van Berkel Logistics beschikt over 2 container terminals in Veghel en in Cuijk, een eigen scheepvaarttak en verschillende warehouses. Michel is tevens bestuurslid van Vijfsterren logistiek, Vicevoorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer afd. ZON en lid van de evofenedex raad van binnenvaartverladers.

Bart de Keuster, Van Kessel Olie

Bart De Keuster is werkzaam voor Van Kessel Olie, een toonaangevende Brabantse handelsonderneming in brandstoffen en tankstations. Daar is hij verantwoordelijk voor verschillende projecten die betrekking hebben op de energietransitie in de zware dieselmarkt, zoals het samenstellen van een brandstoffenmix van (her-)nieuw(bar)e dieselkwaliteiten en het Greenpoint tankstation concept dat duurzame brandstoffen ter beschikking stelt op logistieke knooppunten. Als dieselspecialist houdt hij de ontwikkelingen in de dieselmarkt nauwlettend in de gaten, waarbij technische, duurzame en economische argumenten steeds kritisch worden afgewogen. Bart is sinds 2001 actief in de Nederlandse brandstoffensector in verschillende business development, marketing en productmanagement functies.

Bert van Mil, COO, Urban Mobility Systems

Bert van Mil is medeoprichter en COO van Urban Mobility Systems. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in R & D, product management en General Management met gerenommeerde 1st Tiers in de automobielindustrie zoals Denso (levering aan Toyota) Littelfuse en Actia. Als General Manager bij Actia Benelux Bert was verantwoordelijk voor de verkoop van Li-Ion energieopslagsystemen en batterij managementsystemen aan de toonaangevende industriële voertuig-en busbouwers van Europa. Bert behaalde een masterdiploma in bedrijfskunde en een Bachelor in Werktuigbouwkunde.

Herman Wagter, Programma Manager Topsector Logistiek

Herman Wagter werkt bij Connekt, een onafhankelijk netwerk van overheid en bedrijfsleven voor een duurzame mobiliteit. Hij voert het programmamanagement over de toepassingsprojecten van de Topsector Logistiek. Herman zet zich in voor duurzame oplossingen ter verbetering van transport en mobiliteit. Zijn programma’s en projecten kenmerken zich door de focus op beter en slimmer gebruik van innovatieve technologie.

Programma:

10:15 uur Woord van welkom namens Vijfsterren Logistiek door Stuurgroeplid Michel van Dijk

10.20 uur Bart de Keuster van Van Kessel Olie – De ontwikkeling van alternatieven op fossiele brandstoffen. Hoe bereidt u zich hier als MKB- ondernemer op voor?

11.00 uur Bert van Mil van Urban Mobility Systems – Elektrificatie van transport-oplossingen. Waar kunt u als MKB-ondernemer op inspelen ? Waar moet je op te letten en rekening mee houden bij het aanschaffen van elektrische voertuigen ? Verder gaat hij in op de achtergrond/noodzaak en voordelen van elektrisch transport, de (technische) trends in batterij en EV technologie trends van hybride naar BEV en de aandachtspunten bij het aanschaffen van een voertuig.

11.40 uur Herman Wagter van Topsector Logistiek – Fact based data zijn onmisbaar om inzichten te krijgen in logistieke operaties, om succesvol te zijn. De innovatieve oplossingen van BigMile geven je die inzichten. Op de weg, het spoor, het water en in de lucht. Hoe kunt u als MKB-ondernemer hier uw voordeel mee doen? Drie punten waar Herman op in zal gaan zijn; minimale fotoprint, maximale winst, inzicht op basis van reeds beschikbare data en klanten/partners/stakeholders informeren over hun CO2 prestatie.

12.20 uur Afronding Masterclass door door Stuurgroeplid Michel van Dijk

 

Iedereen die zich aanmeldt voor deze Masterclass krijgt aansluitend aan de Masterclass een lunchpakket en de gelegenheid gratis de beurs te bezoeken.

Datum: 10 oktober 2019
Tijd: 10:15 – 12:30
Locatie: Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK  ‘s-Hertogenbosch – Mobiliteit Theater
Mede mogelijk gemaakt door: