Agenda

20 juni 2019: symposium MCA Brabant-Rijkswaterstaat ‘Kansen voor Multimodaal Transport’

Op donderdag 20 juni a.s. organiseert MCA Brabant, in samenwerking met Rijkswaterstaat, een symposium met als thema Kansen voor Multimodaal Transport.

Wij ontvangen u graag om 13.30 uur bij de OOC Terminals te Oss waar directeur Eric Nooijen ons zal rondleiden over de terminal (Waalkade 17 C, 5347 KR te Oss). Het vervolg van het programma vindt plaats bij Logistics House te Oss (Kanaalstraat 12b, 5347 KM te Oss).

Het symposium zal worden afgesloten met een netwerkborrel en om ongeveer 17.00 uur eindigen.

Het programma van deze middag ziet er als volgt uit:

13.30 uur: Verzamelen bij OOC Terminals te Oss

13.45 uur : Start rondleiding OOC Terminals door Eric Nooijen

14.45 uur:  Lopen of rijden naar Logistics House te Oss

15.00 uur: Aanvang presentaties

Netwerkontwikkeling en Visie (NOV), Rijkswaterstaat Zuid-Nederland

± 16.00 uur         Netwerkborrel

± 17.00 uur         Einde

In verband met de catering ontvangen wij graag uw bericht van aan-of afmelding uiterlijk 10 juni a.s. via ons MCA-kantoor: info@mcabrabant.nl of tel. +31 (0) 73-6104752.

22 mei: Serious gaming congres ‘Logistics Game On’

Serious gaming kan niet meer weggedacht worden in de moderne bedrijfskunde. Door middel van serious gaming, waarmee realistische simulaties worden gespeeld, worden spelers getraind in het verwerven van nieuwe competenties en inzichten. Op woensdag 22 mei a.s. organiseert TKI Dinalog, samen met Logistics Community Brabant en Breda University of Applied Sciences daarom voor de tweede keer het serious gaming congres ‘Logistics Game On’.

De logistieke sector is continue in beweging en om hierin een speler te zijn moet het bedrijfsleven haar concurrentie een stap voor blijven. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar dan ook snel op. Technologie als big data, autonoom rijden, blockchain, self-organising logistics en physical internet zijn niet meer weg te denken uit de alledaagse ontwikkelingen die op ons af komen. In de topsector logistiek worden in innovatieprojecten serious gaming en tooling ingezet om bewustzijn over nieuwe ontwikkelingen te creëren, samenwerking en ideeontwikkeling te stimuleren en in een virtuele omgeving te experimenteren. Daarnaast wordt serious gaming ingezet voor training en opleiding, in het onderwijs alsook het bedrijfsleven.

Bedrijven, studenten en docenten zijn van harte welkom op woensdag 22 mei 2019 bij Breda University of Applied Sciences in Breda (Claudius Prinsenlaan 12) om op deze middag met elkaar te ontdekken en ervaren wat de bijdrage van de verschillende tools en serious gaming is. Een breed spectrum aan games komt aan bod en er kan zowel online als offline gespeeld worden. Krijg door middel van serious gaming en het gebruiken van tools nieuwe inzichten in uw vakgebied en kom discussiëren over het nut, de inzet en de invulling van de logistieke games en tools van de toekomst. De middag start om 12.30 uur, inschrijven kan via deze link – deelname is gratis.

Op het congres wordt ook het innovatieproject InFus@2.0 afgesloten. Hierin zijn games en tools ontwikkeld op het gebied van servicelogistiek en business intelligence. Deze kunt u naast zeven andere games tijdens het Logistics Game On Congres ervaren.

Meer informatie
Meer weten? Bel of mail naar:
Simone van der Velden – TKI Dinalog –velden@dinalog.nl – 06 511 02 811
Leo Kemps – Logistics Community Brabant – kemps.l@buas.nl – 06 511 72 793

11 april: event ‘Bedrijfslocaties XXL (?) Logistiek’

De vraag naar locaties voor XXL (?) logistiek in Zuid-Nederland is onverminderd groot. 

Op 11 april organiseert Vijfsterren Logistiek in het Logistics House (Kanaalstraat 12b in Oss) een bijeenkomst waarin gevestigde bedrijven vertellen over de kracht van de regio Noordoost Brabant. U wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de verdere uitwerking van de grotere bedrijventerreinen in deze regio.

Binnen de regio Vijfsterren Logistiek worden de locaties Foodpark II (Veghel), Laarakker (Cuijk) en Heesch West (’s-Hertogenbosch, Oss, Bernheze) ontwikkeld. De vraag die wij hierbij uitdrukkelijk hebben, is hoe wij deze locaties duurzaam en aansluitend op de marktvraag kunnen ontwikkelen? En hoe kunnen de locaties ook maximaal bijdragen aan het regionale logistieke ecosysteem en onze Agrofood-ambities?

PROGRAMMA

9.00 –  9.30 uur: inloop

9.30 – 10.45 uur

10.45 – 11.00 uur: Korte pauze

11.00 – 12.30 uur

12.30 – 13.00 uur: Lunch

 

Transport Logistic München

SAVE THE DATE: Woensdag 5 juni 2019

Brabant op de Transport Logistic in München
Van 4 tot en met 7 juni 2019 vindt in München voor de zeventiende keer de tweejaarlijkse beurs TRANSPORT LOGISTIC plaats. Deze beurs was in 2017 met ongeveer 2.200 exposanten uit 62 landen en ruim 60.000 bezoekers de belangrijkste beurs in Europa voor logistiek, mobiliteit, IT en supply chain management.

Brabantse Dag
Na het succes van de vorige keer wordt er ook dit jaar een Brabantse Dag voor Brabantse ondernemers en bestuurders georganiseerd en wel op woensdag 5 juni 2019.
Organisatie is in handen van Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, Vijfsterren logistiek, Provincie Noord-Brabant en de BOM.

Over het definitieve programma zult u later worden geïnformeerd maar zet de datum van 5 juni 2019 alvast in uw agenda. Het gaat een inspirerende dag worden die afgesloten wordt met een gezellige borrel.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Antoon van de Ven via avdven@brabant.nl

6, 7 en 8 november: vakbeurs Transport & Logistics

Op 6, 7 en 8 november vindt in Rotterdam Ahoy vakbeurs Transport & Logistics plaats. Een event om relevante kennis op te doen over duurzame logistiek, synchromodaal transport, ketensamenwerking, blockchain en schaarste in de sector, Maar ook een event om collega’s te ontmoeten, te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Want technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Zo ook in de wereld van transport en logistiek.

Met elkaar in gesprek
Vijfsterren Logistiek is ruim vertegenwoordigd op de vakbeurs. Zo zullen de acquisiteurs van het Regioprofileringsteam (Gustave Pol, Frank Remmen, Otto Sanders en Jeroen Beuken) en Business Developer Pieter Keeris aanwezig zijn. Zij ontmoeten u graag in stand 4.316. Ga met hen in gesprek en hoor meer over vestigingsmogelijkheden voor logistiek in de regio Noordoost-Brabant.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie of direct aanmelden? Bekijk dan hier het gehele programma en schrijf u in met actiecode 10100.

22 november 2018: masterclass Arbeidsmarkt in de Sector

Op donderdag 22 november organiseert Vijfsterren Logistiek de masterclass Arbeidsmarkt in de Sector. De masterclass start om 8:30 uur en wordt omstreeks 13:30 uur afgesloten. Het event vindt plaats in het Logistics House.

Meer informatie over de masterclass vindt u hier.