Agenda

26 juni: SIG Agri Food Circulariteit Veghel

Op 26 juni vindt de SIG Agri Food plaats bij THREE-SIXTY / De Verspillingsfabriek in Veghel in samenwerking met Vijfsterren logistiek Noordoost-Brabant. THREE-SIXTY is het nieuwe innovatiecentrum tegen de verspilling van food én tegen verspilling van talent. De Verspillingsfabriek vestigde zich als eerste pandbewoner van THREE-SIXTY en gebruikt reststromen uit de voedselindustrie die normaal gesproken vernietigd zouden worden. Tijdens deze SIG krijgen we een inkijkje in deze fabriek en alle initiatieven rondom circulariteit in de voedselindustrie.

Wilt u zich aanmelden voor dit evenement dat kunt u dit doen door een email sturen naar Joyce van Dalen evenementen@ndl.nl

19 juni: Material Handling – automatisering van logistieke processen

Het Logistiek Platform ’s-Hertogenbosch heeft (in overleg met Vijfsterren Logistiek) een interessant programma uitgewerkt rond het thema Material Handlingautomatisering van logistieke processen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Reesink Logistic Solutions en vindt plaats op woensdag 19 juni vanaf 13.30 uur bij Europe Commercial Refrigeration (ECR-Nederland), Westfields 1210 in Oirschot.

De leden van het Logistiek Platform ‘s-Hertogenbosch, Logistiek Platform Oss en het Logistiek Platform Noordoost Brabant (oftewel alle bedrijven die gezamenlijk vallen onder de paraplu van het regionale Vijfsterren Logistiek), de partners van Vijfsterren Logistiek en de bewoners van het Logistics House zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Zij kunnen zich aanmelden via bij l.sedee@s-hertogenbosch.nl

 

Programma

13.30 uur.
Ontvangst bij ECR Oirschot; ECR is een innovatieve koudespecialist, totaalconceptbouwer en groothandel voor de professionele (NB. dit pand werd in april operationeel opgeleverd, producent van onderdelen voor koelsystemen)

 

14.00 uur.
Masterclass Material Handling in samenwerking met Vijfsterren Logistiek/ Robert ven Ree (werkervaring bij Vanderlande en Slimstock, spreekt nu vanuit zijn eigen bedrijf Servator Group).

Thema: Welke trends zijn er in de markt die ook het MKB serieus in overweging moet nemen om de stap te zetten naar betaalbare vormen van automatisering in logistieke processen? Zijn er oplossingen die modulair kunnen worden opgebouwd? En welke financiële mogelijkheden dienen zich aan voor het MKB?

 

14.45 uur.
Presentatie Reesink Logistic Solutions/ directeur Joop Uijlen

 

15.15 uur.
Presentatie ECR/ Erwin van Dijk

 

16.00 uur. Rondleiding + afsluitende netwerkborrel

18.00 uur. Diner bij Novotel Eindhoven

 

Het belooft een interessante middag te worden met voldoende ruimte voor het versterken van de onderlinge contacten. Voor leden van onze logistieke platforms, de partners van Vijfsterren Logistiek en bewoners van het Logistics House is deelname – inclusief diner – gratis. Laat wel even weten u erbij bent en geef eventuele dieetwensen door, zodat we de gastheer ECR op tijd kunnen laten weten waar zij rekening mee moeten houden.

 

We horen graag vooraf of u erbij bent. Aanmelden kan bij l.sedee@s-hertogenbosch.nl  

Geen lid, maar toch interesse? Check de mogelijkheden voor deelname dan eerst via Leo Sedee, l.sedee@s-hertogenbosch.nl

 

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Dinalog

20 juni 2019: symposium MCA Brabant-Rijkswaterstaat ‘Het belang van logistiek corridors’

Op donderdag 20 juni a.s. organiseert MCA Brabant, in samenwerking met Rijkswaterstaat, een symposium met als thema Kansen voor Multimodaal Transport.

Wij ontvangen u graag om 13.30 uur bij de OOC Terminals te Oss waar directeur Eric Nooijen ons zal rondleiden over de terminal (Waalkade 17 C, 5347 KR te Oss). Het vervolg van het programma vindt plaats bij Logistics House te Oss (Kanaalstraat 12b, 5347 KM te Oss).

PROGRAMMA  

12:30 – 13:30 uur
Minifestatie Port of Moerdijk – Combined Cargo Terminals
Als onderdeel van de West-Brabant Corridor en de Groene Corridor staan wij voor korte lijnen, heldere communicatie en flexibiliteit. Doe mee aan onze Terminal Tour en kom alles te weten over onze werkwijze. Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar de ontwikkeling van de Groene Corridor waar wonen, werken, ondernemen en recreëren hand in hand opgaan? Of wilt u meer weten over hoe wij het Europese achterland verbinden met wereldwijde bestemmingen? Wij vertellen u graag meer.

12:30 – 13:30 uur
Minifestatie Alblasserdam – BCTN
Met onze acht terminals verspreid over Nederland en België functioneren wij als draaischijf tussen het containervervoer over water en weg. Duurzaamheid staat centraal in onze werkwijze. Bundeling van containers maakt het mogelijk om matches te creëren waardoor onze transport naar zeehavens effectief en verantwoord ingericht kan worden. Wij vertellen uw graag meer over onze betrouwbare bargedienst en fixed windows. Kom alles te weten over duurzaam transport van containers over water! Wij leiden u graag rond over ons werkterrein.

13:30 – 14:30 uur
Minifestatie Oss – OOC Terminals
OOC terminals verbindt spoor-, weg en watervervoer van, naar en door de regio Noordoost-Brabant en dat voor containers, bulk, breakbulk en vloeistoffen. Tijdens ons informatieve programma nemen we u mee in onze strategische koers die antwoorden biedt op de logistieke vragen van vandaag en morgen. Daarbij komen thema’s aan bod zoals schaalvergrotingen, piekbelastingen voor zeehavens, lage rijnstanden, continuïteit voor de economie, de verhouding tussen lokale en regionale politieke belangen en wet en regelgeving binnen ons werkveld.

14:30 – 17:30 uur
Hoofdprogramma Logistics House Oss
14.30 uur Ontvangst en inloop
15.00 uur Aanvang presentaties
– Welkom door Hendrik-Jan van Engelen, directeur MCA Brabant
– Robuustheid vaarwegen door Robinia Heerkens Msc., senior adviseur Water, scheepvaart en Goederenvervoer Netwerkontwikkeling en Visie (NOV), Rijkswaterstaat Zuid-Nederland
– Joint Corridorontwikkeling door Matthijs van Doorn, Director Logistics Port of Rotterdam, Frans van den Boomen, Programmamanager LCB, Hendrik-Jan van Engelen
– Discussie
16.00 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde en vertrek bussen naar opstapplaatsen minifestatie

In verband met de catering ontvangen wij graag uw bericht van aan-of afmelding uiterlijk  via het MCA-kantoor: info@mcabrabant.nl of tel. +31 (0) 73-6104752.

11 april: event ‘Bedrijfslocaties XXL (?) Logistiek’

De vraag naar locaties voor XXL (?) logistiek in Zuid-Nederland is onverminderd groot. 

Op 11 april organiseert Vijfsterren Logistiek in het Logistics House (Kanaalstraat 12b in Oss) een bijeenkomst waarin gevestigde bedrijven vertellen over de kracht van de regio Noordoost Brabant. U wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de verdere uitwerking van de grotere bedrijventerreinen in deze regio.

Binnen de regio Vijfsterren Logistiek worden de locaties Foodpark II (Veghel), Laarakker (Cuijk) en Heesch West (’s-Hertogenbosch, Oss, Bernheze) ontwikkeld. De vraag die wij hierbij uitdrukkelijk hebben, is hoe wij deze locaties duurzaam en aansluitend op de marktvraag kunnen ontwikkelen? En hoe kunnen de locaties ook maximaal bijdragen aan het regionale logistieke ecosysteem en onze Agrofood-ambities?

PROGRAMMA

9.00 –  9.30 uur: inloop

9.30 – 10.45 uur

10.45 – 11.00 uur: Korte pauze

11.00 – 12.30 uur

12.30 – 13.00 uur: Lunch

 

Transport Logistic München

SAVE THE DATE: Woensdag 5 juni 2019

Brabant op de Transport Logistic in München
Van 4 tot en met 7 juni 2019 vindt in München voor de zeventiende keer de tweejaarlijkse beurs TRANSPORT LOGISTIC plaats. Deze beurs was in 2017 met ongeveer 2.200 exposanten uit 62 landen en ruim 60.000 bezoekers de belangrijkste beurs in Europa voor logistiek, mobiliteit, IT en supply chain management.

Brabantse Dag
Na het succes van de vorige keer wordt er ook dit jaar een Brabantse Dag voor Brabantse ondernemers en bestuurders georganiseerd en wel op woensdag 5 juni 2019.
Organisatie is in handen van Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, Vijfsterren logistiek, Provincie Noord-Brabant en de BOM.

Over het definitieve programma zult u later worden geïnformeerd maar zet de datum van 5 juni 2019 alvast in uw agenda. Het gaat een inspirerende dag worden die afgesloten wordt met een gezellige borrel.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Antoon van de Ven via avdven@brabant.nl

6, 7 en 8 november: vakbeurs Transport & Logistics

Op 6, 7 en 8 november vindt in Rotterdam Ahoy vakbeurs Transport & Logistics plaats. Een event om relevante kennis op te doen over duurzame logistiek, synchromodaal transport, ketensamenwerking, blockchain en schaarste in de sector, Maar ook een event om collega’s te ontmoeten, te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Want technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Zo ook in de wereld van transport en logistiek.

Met elkaar in gesprek
Vijfsterren Logistiek is ruim vertegenwoordigd op de vakbeurs. Zo zullen de acquisiteurs van het Regioprofileringsteam (Gustave Pol, Frank Remmen, Otto Sanders en Jeroen Beuken) en Business Developer Pieter Keeris aanwezig zijn. Zij ontmoeten u graag in stand 4.316. Ga met hen in gesprek en hoor meer over vestigingsmogelijkheden voor logistiek in de regio Noordoost-Brabant.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie of direct aanmelden? Bekijk dan hier het gehele programma en schrijf u in met actiecode 10100.

22 november 2018: masterclass Arbeidsmarkt in de Sector

Op donderdag 22 november organiseert Vijfsterren Logistiek de masterclass Arbeidsmarkt in de Sector. De masterclass start om 8:30 uur en wordt omstreeks 13:30 uur afgesloten. Het event vindt plaats in het Logistics House.

Meer informatie over de masterclass vindt u hier.