Agenda

9 oktober: CEO meets Startup – samenwerking Ondernemerslift+

Als innovatieve start-up maak je alles voor het eerst mee: nieuw in de markt, nieuwe klanten aantrekken, eerste medewerkers aannemen, managen van plotseling snelle groei, de eerste stappen over de grens. CEO’s van grote bedrijven hebben deze processen meermaals doorlopen en hebben daarmee een schat aan kennis en ervaring waarvan start-ups kunnen leren.

Als CEO heb je alles al meegemaakt en heb je behoefte aan innovatie, frisse ideeën en een andere kijk op de business. Start-ups brengen dingen mee waar CEO’s van kunnen leren.

Daarom organiseert OndernemersLift+ in samenwerking met Vijfsterrenlogistiek op woensdag 9 oktober 2019 al weer de zesde editie van ‘CEO meets Start-up’. Een bijeenkomst om van elkaar te leren, te inspireren, te verbinden of misschien nog wel meer.

Het is een besloten evenement met maximaal 10 start-ups en 10 CEO’s uit de sectoren food, agri en logistiek. De start-ups krijgen de kans om hun onderneming te presenteren en aan de CEO’s een of twee van hun uitdagingen voor te leggen.

Terugkoppeling uit eerdere edities leert dat de CEO’s inspiratie opdoen door de pitches en de discussies met de start-ups. De start-ups vertrekken met nieuwe inzichten, nieuwe connecties en soms ook met een nieuwe klant, mentor of investeerder.

Datum: woensdag 9 oktober 2019
Het is een besloten evenement, deelnemen is alleen mogelijk op uitnodiging.

10 oktober: Masterclass Duurzaamheid in de logistiek op de Ecomobielbeurs

Op 10 oktober organiseert Vijfsterren Logistiek een masterclass “Duurzaamheid in de logistiek” op de Ecomobielbeurs in de Brabant Hallen in ‘s-Hertogenbosch. De vakbeurs biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan manieren om energie- en brandstofkosten te verlagen, de ideale mobiliteitsmix samen te stellen, slimme organisatie van een wagenpark of betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren. Deze Masterclass is vorm gegeven op basis van de vraag van leden van de diverse logistieke platforms (in ‘s-Hertogenbosch, Oss en overig Noordoost Brabant) en wordt mede mogelijk gemaakt door TKI Dinalog.

Na een welkomstwoord namens Vijfsterren Logistiek door Stuurgroeplid Michel van Dijk doen achtereenvolgens Bart de Keuster van Van Kessel Olie, Bert van Mil van Urban Mobility Systems en Herman Wagter van Topsector Logistiek hun verhaal. Michel van Dijk sluit de masterclass af.

 

 

Michel van Dijk, Vijfsterren Logistiek

Michel van Dijk is verantwoordelijk voor de activiteiten van van Berkel Logistics, onderdeel van een echt Brabants familiebedrijf waar duurzaam ondernemen in de genen zit. Met haar intermodale dienstverlening levert het bedrijf een dagelijkse significante bijdrage aan het direct verlagen van de Co2 uitstoot. Vanwege haar knooppuntfunctie in het achterland draagt zij ook nog eens bij aan sterke vermindering van het noodzakelijk aantal vervoersbewegingen. Van Berkel Logistics beschikt over 2 container terminals in Veghel en in Cuijk, een eigen scheepvaarttak en verschillende warehouses. Michel is tevens bestuurslid van Vijfsterren logistiek, Vicevoorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer afd. ZON en lid van de evofenedex raad van binnenvaartverladers.

Bart de Keuster, Van Kessel Olie

Bart De Keuster is werkzaam voor Van Kessel Olie, een toonaangevende Brabantse handelsonderneming in brandstoffen en tankstations. Daar is hij verantwoordelijk voor verschillende projecten die betrekking hebben op de energietransitie in de zware dieselmarkt, zoals het samenstellen van een brandstoffenmix van (her-)nieuw(bar)e dieselkwaliteiten en het Greenpoint tankstation concept dat duurzame brandstoffen ter beschikking stelt op logistieke knooppunten. Als dieselspecialist houdt hij de ontwikkelingen in de dieselmarkt nauwlettend in de gaten, waarbij technische, duurzame en economische argumenten steeds kritisch worden afgewogen. Bart is sinds 2001 actief in de Nederlandse brandstoffensector in verschillende business development, marketing en productmanagement functies.

Bert van Mil, COO, Urban Mobility Systems

Bert van Mil is medeoprichter en COO van Urban Mobility Systems. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in R & D, product management en General Management met gerenommeerde 1st Tiers in de automobielindustrie zoals Denso (levering aan Toyota) Littelfuse en Actia. Als General Manager bij Actia Benelux Bert was verantwoordelijk voor de verkoop van Li-Ion energieopslagsystemen en batterij managementsystemen aan de toonaangevende industriële voertuig-en busbouwers van Europa. Bert behaalde een masterdiploma in bedrijfskunde en een Bachelor in Werktuigbouwkunde.

Herman Wagter, Programma Manager Topsector Logistiek

Herman Wagter werkt bij Connekt, een onafhankelijk netwerk van overheid en bedrijfsleven voor een duurzame mobiliteit. Hij voert het programmamanagement over de toepassingsprojecten van de Topsector Logistiek. Herman zet zich in voor duurzame oplossingen ter verbetering van transport en mobiliteit. Zijn programma’s en projecten kenmerken zich door de focus op beter en slimmer gebruik van innovatieve technologie.

Programma:

10:15 uur Woord van welkom namens Vijfsterren Logistiek door Stuurgroeplid Michel van Dijk

10.20 uur Bart de Keuster van Van Kessel Olie – De ontwikkeling van alternatieven op fossiele brandstoffen. Hoe bereidt u zich hier als MKB- ondernemer op voor?

11.00 uur Bert van Mil van Urban Mobility Systems – Elektrificatie van transport-oplossingen. Waar kunt u als MKB-ondernemer op inspelen ? Waar moet je op te letten en rekening mee houden bij het aanschaffen van elektrische voertuigen ? Verder gaat hij in op de achtergrond/noodzaak en voordelen van elektrisch transport, de (technische) trends in batterij en EV technologie trends van hybride naar BEV en de aandachtspunten bij het aanschaffen van een voertuig.

11.40 uur Herman Wagter van Topsector Logistiek – Fact based data zijn onmisbaar om inzichten te krijgen in logistieke operaties, om succesvol te zijn. De innovatieve oplossingen van BigMile geven je die inzichten. Op de weg, het spoor, het water en in de lucht. Hoe kunt u als MKB-ondernemer hier uw voordeel mee doen? Drie punten waar Herman op in zal gaan zijn; minimale fotoprint, maximale winst, inzicht op basis van reeds beschikbare data en klanten/partners/stakeholders informeren over hun CO2 prestatie.

12.20 uur Afronding Masterclass door door Stuurgroeplid Michel van Dijk

 

Iedereen die zich aanmeldt voor deze Masterclass krijgt aansluitend aan de Masterclass een lunchpakket en de gelegenheid gratis de beurs te bezoeken.

Datum: 10 oktober 2019
Tijd: 10:15 – 12:30
Locatie: Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK  ‘s-Hertogenbosch – Mobiliteit Theater
Mede mogelijk gemaakt door:
Aanmelden voor deze masterclass:

26 november: Masterclass Arbeidsmarkt en Onderwijs

Op 26 november is er een masterclass Arbeidsmarkt en Onderwijs. Deze masterclass vindt jaarlijks plaats in samenwerking met de Logistics Community Brabant en is deze keer in het Logistics House in Oss (Noordoost Brabant), volgende edities zijn op toerbeurt in West- Midden en Zuidoost Brabant. Programma onderdelen worden nog nader ingevuld:

 

Programma:

 

Locatie:

Logistics House, Kanaalstraat 12b, 5347 KM Oss

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

 

Aanmelden voor deze Masterclass:

26 juni: SIG Agri Food Circulariteit Veghel

Op 26 juni vindt de SIG Agri Food plaats bij THREE-SIXTY / De Verspillingsfabriek in Veghel in samenwerking met Vijfsterren logistiek Noordoost-Brabant. THREE-SIXTY is het nieuwe innovatiecentrum tegen de verspilling van food én tegen verspilling van talent. De Verspillingsfabriek vestigde zich als eerste pandbewoner van THREE-SIXTY en gebruikt reststromen uit de voedselindustrie die normaal gesproken vernietigd zouden worden. Tijdens deze SIG krijgen we een inkijkje in deze fabriek en alle initiatieven rondom circulariteit in de voedselindustrie.

Wilt u zich aanmelden voor dit evenement dat kunt u dit doen door een email sturen naar Joyce van Dalen evenementen@ndl.nl

19 juni: Material Handling – automatisering van logistieke processen

Het Logistiek Platform ’s-Hertogenbosch heeft (in overleg met Vijfsterren Logistiek) een interessant programma uitgewerkt rond het thema Material Handlingautomatisering van logistieke processen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Reesink Logistic Solutions en vindt plaats op woensdag 19 juni vanaf 13.30 uur bij Europe Commercial Refrigeration (ECR-Nederland), Westfields 1210 in Oirschot.

De leden van het Logistiek Platform ‘s-Hertogenbosch, Logistiek Platform Oss en het Logistiek Platform Noordoost Brabant (oftewel alle bedrijven die gezamenlijk vallen onder de paraplu van het regionale Vijfsterren Logistiek), de partners van Vijfsterren Logistiek en de bewoners van het Logistics House zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Zij kunnen zich aanmelden via bij l.sedee@s-hertogenbosch.nl

 

Programma

13.30 uur.
Ontvangst bij ECR Oirschot; ECR is een innovatieve koudespecialist, totaalconceptbouwer en groothandel voor de professionele (NB. dit pand werd in april operationeel opgeleverd, producent van onderdelen voor koelsystemen)

 

14.00 uur.
Masterclass Material Handling in samenwerking met Vijfsterren Logistiek/ Robert ven Ree (werkervaring bij Vanderlande en Slimstock, spreekt nu vanuit zijn eigen bedrijf Servator Group).

Thema: Welke trends zijn er in de markt die ook het MKB serieus in overweging moet nemen om de stap te zetten naar betaalbare vormen van automatisering in logistieke processen? Zijn er oplossingen die modulair kunnen worden opgebouwd? En welke financiële mogelijkheden dienen zich aan voor het MKB?

 

14.45 uur.
Presentatie Reesink Logistic Solutions/ directeur Joop Uijlen

 

15.15 uur.
Presentatie ECR/ Erwin van Dijk

 

16.00 uur. Rondleiding + afsluitende netwerkborrel

18.00 uur. Diner bij Novotel Eindhoven

 

Het belooft een interessante middag te worden met voldoende ruimte voor het versterken van de onderlinge contacten. Voor leden van onze logistieke platforms, de partners van Vijfsterren Logistiek en bewoners van het Logistics House is deelname – inclusief diner – gratis. Laat wel even weten u erbij bent en geef eventuele dieetwensen door, zodat we de gastheer ECR op tijd kunnen laten weten waar zij rekening mee moeten houden.

 

We horen graag vooraf of u erbij bent. Aanmelden kan bij l.sedee@s-hertogenbosch.nl  

Geen lid, maar toch interesse? Check de mogelijkheden voor deelname dan eerst via Leo Sedee, l.sedee@s-hertogenbosch.nl

 

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Dinalog

20 juni 2019: symposium MCA Brabant-Rijkswaterstaat ‘Het belang van logistiek corridors’

Op donderdag 20 juni a.s. organiseert MCA Brabant, in samenwerking met Rijkswaterstaat, een symposium met als thema Kansen voor Multimodaal Transport.

Wij ontvangen u graag om 13.30 uur bij de OOC Terminals te Oss waar directeur Eric Nooijen ons zal rondleiden over de terminal (Waalkade 17 C, 5347 KR te Oss). Het vervolg van het programma vindt plaats bij Logistics House te Oss (Kanaalstraat 12b, 5347 KM te Oss).

PROGRAMMA  

12:30 – 13:30 uur
Minifestatie Port of Moerdijk – Combined Cargo Terminals
Als onderdeel van de West-Brabant Corridor en de Groene Corridor staan wij voor korte lijnen, heldere communicatie en flexibiliteit. Doe mee aan onze Terminal Tour en kom alles te weten over onze werkwijze. Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar de ontwikkeling van de Groene Corridor waar wonen, werken, ondernemen en recreëren hand in hand opgaan? Of wilt u meer weten over hoe wij het Europese achterland verbinden met wereldwijde bestemmingen? Wij vertellen u graag meer.

12:30 – 13:30 uur
Minifestatie Alblasserdam – BCTN
Met onze acht terminals verspreid over Nederland en België functioneren wij als draaischijf tussen het containervervoer over water en weg. Duurzaamheid staat centraal in onze werkwijze. Bundeling van containers maakt het mogelijk om matches te creëren waardoor onze transport naar zeehavens effectief en verantwoord ingericht kan worden. Wij vertellen uw graag meer over onze betrouwbare bargedienst en fixed windows. Kom alles te weten over duurzaam transport van containers over water! Wij leiden u graag rond over ons werkterrein.

13:30 – 14:30 uur
Minifestatie Oss – OOC Terminals
OOC terminals verbindt spoor-, weg en watervervoer van, naar en door de regio Noordoost-Brabant en dat voor containers, bulk, breakbulk en vloeistoffen. Tijdens ons informatieve programma nemen we u mee in onze strategische koers die antwoorden biedt op de logistieke vragen van vandaag en morgen. Daarbij komen thema’s aan bod zoals schaalvergrotingen, piekbelastingen voor zeehavens, lage rijnstanden, continuïteit voor de economie, de verhouding tussen lokale en regionale politieke belangen en wet en regelgeving binnen ons werkveld.

14:30 – 17:30 uur
Hoofdprogramma Logistics House Oss
14.30 uur Ontvangst en inloop
15.00 uur Aanvang presentaties
– Welkom door Hendrik-Jan van Engelen, directeur MCA Brabant
– Robuustheid vaarwegen door Robinia Heerkens Msc., senior adviseur Water, scheepvaart en Goederenvervoer Netwerkontwikkeling en Visie (NOV), Rijkswaterstaat Zuid-Nederland
– Joint Corridorontwikkeling door Matthijs van Doorn, Director Logistics Port of Rotterdam, Frans van den Boomen, Programmamanager LCB, Hendrik-Jan van Engelen
– Discussie
16.00 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde en vertrek bussen naar opstapplaatsen minifestatie

In verband met de catering ontvangen wij graag uw bericht van aan-of afmelding uiterlijk  via het MCA-kantoor: info@mcabrabant.nl of tel. +31 (0) 73-6104752.

11 april: event ‘Bedrijfslocaties XXL (?) Logistiek’

De vraag naar locaties voor XXL (?) logistiek in Zuid-Nederland is onverminderd groot. 

Op 11 april organiseert Vijfsterren Logistiek in het Logistics House (Kanaalstraat 12b in Oss) een bijeenkomst waarin gevestigde bedrijven vertellen over de kracht van de regio Noordoost Brabant. U wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de verdere uitwerking van de grotere bedrijventerreinen in deze regio.

Binnen de regio Vijfsterren Logistiek worden de locaties Foodpark II (Veghel), Laarakker (Cuijk) en Heesch West (’s-Hertogenbosch, Oss, Bernheze) ontwikkeld. De vraag die wij hierbij uitdrukkelijk hebben, is hoe wij deze locaties duurzaam en aansluitend op de marktvraag kunnen ontwikkelen? En hoe kunnen de locaties ook maximaal bijdragen aan het regionale logistieke ecosysteem en onze Agrofood-ambities?

PROGRAMMA

9.00 –  9.30 uur: inloop

9.30 – 10.45 uur

10.45 – 11.00 uur: Korte pauze

11.00 – 12.30 uur

12.30 – 13.00 uur: Lunch

 

Transport Logistic München

SAVE THE DATE: Woensdag 5 juni 2019

Brabant op de Transport Logistic in München
Van 4 tot en met 7 juni 2019 vindt in München voor de zeventiende keer de tweejaarlijkse beurs TRANSPORT LOGISTIC plaats. Deze beurs was in 2017 met ongeveer 2.200 exposanten uit 62 landen en ruim 60.000 bezoekers de belangrijkste beurs in Europa voor logistiek, mobiliteit, IT en supply chain management.

Brabantse Dag
Na het succes van de vorige keer wordt er ook dit jaar een Brabantse Dag voor Brabantse ondernemers en bestuurders georganiseerd en wel op woensdag 5 juni 2019.
Organisatie is in handen van Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, Vijfsterren logistiek, Provincie Noord-Brabant en de BOM.

Over het definitieve programma zult u later worden geïnformeerd maar zet de datum van 5 juni 2019 alvast in uw agenda. Het gaat een inspirerende dag worden die afgesloten wordt met een gezellige borrel.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Antoon van de Ven via avdven@brabant.nl

6, 7 en 8 november: vakbeurs Transport & Logistics

Op 6, 7 en 8 november vindt in Rotterdam Ahoy vakbeurs Transport & Logistics plaats. Een event om relevante kennis op te doen over duurzame logistiek, synchromodaal transport, ketensamenwerking, blockchain en schaarste in de sector, Maar ook een event om collega’s te ontmoeten, te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Want technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Zo ook in de wereld van transport en logistiek.

Met elkaar in gesprek
Vijfsterren Logistiek is ruim vertegenwoordigd op de vakbeurs. Zo zullen de acquisiteurs van het Regioprofileringsteam (Gustave Pol, Frank Remmen, Otto Sanders en Jeroen Beuken) en Business Developer Pieter Keeris aanwezig zijn. Zij ontmoeten u graag in stand 4.316. Ga met hen in gesprek en hoor meer over vestigingsmogelijkheden voor logistiek in de regio Noordoost-Brabant.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie of direct aanmelden? Bekijk dan hier het gehele programma en schrijf u in met actiecode 10100.

22 november 2018: masterclass Arbeidsmarkt in de Sector

Op donderdag 22 november organiseert Vijfsterren Logistiek de masterclass Arbeidsmarkt in de Sector. De masterclass start om 8:30 uur en wordt omstreeks 13:30 uur afgesloten. Het event vindt plaats in het Logistics House.

Meer informatie over de masterclass vindt u hier.