Agenda

12 oktober: Pitch Logistics Jaarevent

De logistieke wereld is altijd in beweging. Innovatie en vernieuwing zijn cruciaal om mee te bewegen. Jij als bewezen ondernemer/manager en/of stakeholder in de supply chain branche weet dat als geen ander. Een goed netwerk van gevestigde, volwassen bedrijven in combinatie met innovatieve jonge, snelgroeiende bedrijven (start-ups – scale-ups – spin-offs) biedt daarvoor een ideale voedingsbodem. Graag nodigen we je uit op donderdag 12 oktober om 15:00 uur in het Huis van de Logistiek in Tilburg voor het tweede Pitch Logistics jaarevent.

De opzet is anders dan vorig jaar. We gaan voor meer inhoudelijk en persoonlijk contact tussen supply chain werkveld en starters via een marktplaats aanpak. Zes starters demonstreren hun producten/diensten in 3 rondes van 20 minuten. Je kunt je inschrijven voor deze productdemonstraties en op deze manier de starters goed leren kennen. Iedere ronde zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per productdemonstratie. We verzoeken je dan ook om via de online aanmelding je voorkeur door te geven bij welke productdemonstraties je graag aanwezig wilt zijn.

Je kunt een keuze maken uit de volgende starters:

Je kunt een keuze maken uit de volgende starters:

  1. Shypple – www.shypple.com
  2. Value Engineers – www.value-engineers.eu
  3. Mega-Inliner – www.mega-inliner.com
  4. Sense Anywhere – www.senseanywhere.com
  5. Districs – www.districs.nl
  6. Optiply –  www.optiply.nl

Het programma ziet er als volgt uit:

14:45 – 15:15     Ontvangst in de praktijkhal

15:15 – 16:00     Plenaire aftrap met Ruud Veltenaar*

16:00 – 17:15     Markplaats van productdemonstraties in 3 rondes:

17:15 – 17:30     Korte plenaire afsluiting met Ruud Veltenaar

17:30 – 19:00     Netwerkborrel

*Ruud Veltenaar is TedX spreker, filosoof en trendwatcher die een frisse blik op innovatie en de veranderende wereld heeft en ons genoeg stof tot nadenken geeft.

U kunt zich via deze link aanmelden voor het Pitch Logistics Jaarevent 2017. 

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Bas Holland:basholland@midpointbrabant.nl

12 oktober: Pitch Logistics Demo Event 2017 (save the date)

Op 12 oktober 2017 vindt het tweede Pitch Logistics jaarevent plaats in het Huis van de Logistiek in Tilburg. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden voor het event kan via deze pagina.

Wat: Pitch Logistics Demo Event 2017
Wanneer: 12 oktober 2017 | aanvang: 15.00 uur
Waar: Huis van de Logistiek | Heraclesstraat 6, Tilburg

In drie rondes van 20 minuten demonstreren zes startende ondernemers hun producten en/of diensten. Kom tijdens het event naar de productdemonstraties en leer de starters zo goed kennen. Tijdens het online aanmeldproces kunt u aangeven welke productdemonstraties u graag zou bijwonen. Het aantal plekken per demonstratie is beperkt.

Het volledige programma en de aanwezige startende ondernemers leest u terug op deze pagina.

22 september: bezoek Havenbedrijf Rotterdam

Op 22 september brengt Vijfsterren Logistiek een bezoek aan het Havenbedrijf in Rotterdam. Het betreft een besloten evenement voor onder andere leden van de logistieke platforms, de stuurgroep van Vijfsterren Logistiek, het regioprofileringsteam en partners van Vijfsterren Logistiek.

Deze delegatie bezoekt onder andere de terminals in de haven en Futureland. Ook wonen zij presentaties bij over onder andere de laatste ontwikkelingen in Rotterdam, verbondenheid met Brabant (door Donald Baan), een voorlichting over Futureland (door Hans Volkers) macro-economische vooruitzichten (door Richard Brakenhof).

Na afloop van het bezoek wordt uitgebreid verslag gedaan op deze website.

1   2  3

14 juli: Ledenbijeenkomst Logistiek Platform Noordoost-Brabant

Vrijdag 14 juli organiseert Logistiek Platform Noordoost-Brabant de volgende ledenbijeenkomst.

Dit keer zijn leden van Logistiek Platform Noordoost-Brabant uitgenodigd bij Sligro in Veghel. Op de planning staat een bezoek aan het distributiecentrum en het unieke inspiratielab ZIN. Na ontvangt en een kop koffie staat een presentatie van de Sligro Food Group op het programma. De presentatie wordt verzorgd door John van den Berg, directeur operationele logistiek bij Sligro.

Deelnemen?
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@logistiekplatformnoordoostbrabant.nl.

23 mei: Strategische planning intermodaal vervoer / Duurzaam Plannen

Op dinsdag 23 mei vindt het eerste regionaal Plannerscafé plaats onder regie van Vijfsterren Logistiek. Dit event is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de logistiek van ladingen.

Wat hebben we in petto?
Onder de titel Strategische planning intermodaal vervoer / Duurzaam Plannen verzorgen de HAN en TNO een interessante middag op dinsdag 23 mei vanaf 16.00 uur. Wij zorgen voor een drankjes en lekkere pizza¹s. Bekijk hier het hele Programma Strategische Planning Intermodaal Vervoer.

Workshop Duurzaam plannen olv HAN / Stef Weijers & Enide Bogers
De overheid ziet graag dat bedrijven meer transport laten lopen over het spoor en over het water. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Behoorlijk wat bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat betekent nog niet meteen dat je als transportplanner alle goederenzendingen met de trein of het binnenschip kunt laten vervoeren. In deze workshop laten we zien hoe bedrijven hun transportwijze kiezen. We zijn benieuwd wat je herkent, en wat niet. Waar verbetermogelijkheden liggen, en wat je daar als planner voor nodig hebt.

Serious Game Synchromania olv TNO / Jorrit Harmsen & Layla Lebesque
Met het spel Synchromania kruip je in de huid van een transportplanner van een multimodale operator. Het doel is klantorders zo goed mogelijk te verwerken, waarbij wordt gelet op kosten, duurzaamheid en klanttevredenheid. Je speelt het in duo¹s. Er is een maximum van 36 deelnemers, dus meld je op tijd aan.

Meld je nu aan!
Het Plannerscafé is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de logistiek van ladingen. Het vindt plaats op 23 mei van 16.00 tot 20.00 uur in het Logistics House aan de Kanaalstraat 12b in Oss. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, het programma met hapje en drankje wordt je aangeboden door Vijfsterren Logistiek in samenwerking met TKI Dinalog. We horen graag of je komt. Lukt het je na aanmelding toch niet om erbij te zijn, laat het dan uiterlijk drie werkdagen vooraf weten anders zijn we genoodzaakt de gemaakte kosten van 75 euro in rekening te brengen.

Je kunt je deelname melden via deze link. Let op: vermeld je naam, organisatie waarvoor je werkt, functienaam en mobiele telefoonnummer erbij.

7 april: Ledenbijeenkomst Logistiek Platform Noordoost-Brabant

Vrijdag 7 april organiseert Logistiek Platform Noordoost Brabant de volgende ledenbijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst wordt een bezoek gebracht aan de Scaniafabriek in Zwolle. Aanwezigen krijgen inzicht in het productie- en assemblageproces van de vrachtwagens die Scania maakt en de logistieke uitdagingen die hierbij komen kijken. Bij ons platform denken we in eerste instantie vaak aan de logistiek in onze magazijnen en in de distributie naar klanten. Echter, ook achter fabrieksprocessen gaat een wereld van logistiek schuil.

Deelnemen?
Aanmelden kan door (voor 17 maart) een mail te sturen naar info@logistiekplatformnoordoostbrabant.nl

29 maart: event ‘sociale innovatie: sleutel tot succes’

‘Sociale innovatie: sleutel tot succes’, een evenement voor directie en management van logistieke MKB bedrijven, over hoe u een beweging op gang brengt die leidt tot meer klanten, productiviteit en winst. 

Vijfsterren Logistiek organiseert samen met partner 1 Ocean een inspirerend en interactief programma, waarin sociale innovatie-experts u meenemen in de ins en outs.

Wat aanwezigen kunnen verwachten:

- Het verhaal van Heino van Ophuizen (directeur Micodo) over zijn ervaring met sociale innovatie en het effect binnen zijn bedrijf;
- Richard van Ommen (directeur Talentencampus Oss) over zijn kijk op de afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven;
- Het uitwerken van een relevante casus met collega’s uit het netwerk;
- Een rondetafelgesprek met studenten over de veranderende rol van werkgever en werknemer in een snel veranderende wereld.

Een actief en informatief programma dat alles in zich heeft om nieuwe contacten te leggen en om met een andere manier van samen werken aan de slag te gaan.

De bijeenkomst vindt plaats in het Logistics House in Oss.

27 maart: Informatie-avond 2000 chauffeurs gezocht

Op maandag 27 maart om 19.00 uur organiseert Smits Opleiding in samenwerking met STL de informatieavond ’2000 chauffeurs gezocht’.

Ben je op zoek naar een baan? Of is het tijd voor een nieuwe uitdaging? Stap dan nu in en word vrachtwagenchauffeur! De komende jaren zijn er veel nieuwe chauffeurs nodig.

Via het Sectorinstituut Transport en Logistiek word je opleiding geregeld én het lesgeld voor 90% vergoed. En je krijgt een baangarantie! Schakel snel!

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging?
Meld je nu aan voor de informatie-avond op maandag 27 maart in Oss via deze link.

 

20 maart: ledenbijeenkomst Logistiek Platform ‘s-Hertogenbosch

Maandag 20 maart organiseert Logistiek Platform ‘s-Hertogenbosch de volgende ledenbijeenkomst.

De ledenbijeenkomst vindt plaats in het Logistics House te Oss. Om 14:00 uur gaat de bijeenkomst van start en duurt tot 18:00 uur. Het betreft een besloten bijeenkomst waar wordt gepraat over de stimulering van onderlinge samenwerking.

Deelnemen? 
Aanmelden kan door een mail te sturen naar Leo Sedee, l.sedee@s-hertogenbosch.nl.

12 oktober: Plannerscafé Logistiek Platform Noordoost Brabant

Woensdag 12 oktober organiseert Logistiek Platform Noordoost Brabant het Plannerscafé. Deze keer bij Beter Bed in Uden.

De bijeenkomst start om 17:30 uur en eindigt om 19:30 uur. Om een een goede opkomst te realiseren willen wij vragen om planners en andere geïnteresseerden attent te maken en het belang te benadrukken van deze bijeenkomst, namelijk kennismaken en kennis delen.

Deelnemen?
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@logistiekplatformnoordoostbrabant.nl